Kapitalafkastordningen

Hent tilbud eller book møde

Vi vil være din nye revisor

 

Kontakt os for uforpligtende tilbud og du vil samme dag modtage en telefonisk opringning og skriftlig tilbud pr. mail.

 

 

Step 1 - Udfyld formularen

 

 

Step 2 - Modtag et gratis tilbud

 

 

Step 3 - Hent tilbud nemt & trygt

 

Revisor Kapitalafkastningsordningen

Hvad er kapitalafkastordningen?

 

Ved at anvende kapitalafkastordningen i stedet for virksomhedsordningen kan man beregne et kapitalafkast af virksomhedens erhvervsmæssige aktiviteter.

 

Det betyder at man skal opgøre virksomhedens overskud som personlig indkomst efter personskatteloven. Når det er gjort, beregner man kapitalafkastet, og det skal så fratrækkes i den personlige indkomst, heraf kommer resultatet af virksomheden i kapitalafkastordningen, til gengæld indtægtføres kapitalafkastet så under kapitalindkomst.

 

Kapitalafkastordningen kan lyde indviklet, og det kan derfor være en rigtig god ide at benytte en revisor ved kapitalafkastordningen.

 

Skattemæssige fordel kapitalafkastordningen

 

Fordelen skattemæssigt ved kapitalafkastordningen er at kapitalafkastet fratrækkes i virksomhedens overskud før AM-bridrag og evt. topskat, dvs. at der er et mindre beskatningsgrundlag når der skal beregnes samlet AM-bidrag.

 

Ejeren af virksomheden opnår en samlet skattebesparelse fordi den samlede personlige indkomst bliver en smule mindre i kapitalafkastordningen.

 

Kapitalafkastningsgrundlaget i kapitalafkastordningen

 

Kapitalafkastningsgrundlaget opgøres lidt anderledes end i virksomhedsordningen, her gælder det at alle erhvervsmæssige aktiviteter skal indregnes uden fradrag af gælden.

 

Kapitalafkastsatsen, som er den procentsats, der anvendes i beregningen af kapitalafkastet, er udtryk for den gennemsnitlige effektive obligationsrente indeværende indkomstår.

 

Revisor til Kapitalafkastordningen

 

Kapitalafkastordningen er en noget mere mild form for ordning, for indehaveren end virksomhedsordningen. Kravene er noget mere lempelige til opgørelse af diverse konti i forhold til virksomhedsordningen, for dem som har svært ved at efterleve kravene i virksomhedsordningen, så er kapitalafkastordningen et godt alternativ.

 

Når man skal benytte kapitalafkastordningen bør man umiddelbart altid overveje at benytte en revisor. Dermed undgår man at løbe ind i unødvendige problemer, vi tager gerne et uforpligtende møde .